Programma & Sprekers

The Digital Slopes is een fantastisch thema met ijzersterke sprekers!  Het programma bestaat uit nascholing, voldoende gelegenheid om te netwerken met collega's én uiteraard is er tijd om te genieten  van Kaprun & omgeving. 

Donderdag 24 maart:  aankomst in de loop van de dag. Welkomstborrel, diner & nascholing in de avond

Vrijdag 25 maart : in de ochten nascholing, middag vrije tijd, avond diner

Zaterdag 26 maart: in de ochtend nascholing en in de middag vrije tijd. s avonds sluiten we deze nascholing officieel af. 

Zondag 27 maart: nog een laatste keer skien of terug naar Nederland, iedereen is hierin vrij

De prijs voor deze nascholing is 995 euro per persoon. Inclusief in dit arrangement (op basis van een 2 persoonskamer) :  

  • 3 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer, inclusief ontbijtbuffet
  • Diner op donderdag, vrijdag en zaterdagavond
  • 3 daagse skipas
  • Nascholing op donderdagavond, vrijdag- en zaterdagochtendArend van den Akker, moderator Dental Snow III:

“Je begint natuurlijk nooit meteen met een zwarte piste”

Hij is al jaren bezig met digitale tandheelkunde, noemt zichzelf een oude rot in het vak. Dan heb je toch alles al gezien, zou je denken. Toch kijkt tandarts Arend van den Akker uit naar Dental Snow 2022, waar vier bevlogen vakgenoten vertellen hoe zij digitale tandheelkunde in de praktijk toepassen. “Je kunt altijd van anderen leren, zeker als zij weten waar ze over praten. En ja, het is natuurlijk extra aangenaam als je dat op een prettige locatie in het buitenland kunt doen.

Maar dat is niet het enige. De kracht van zo’n nascholing in een kleine groep op locatie merk je vooral in de wandelgangen, waar leuke contacten ontstaan én waar de echte discussies ontstaan. Wat hebben we vandaag geleerd, hoe zou jij dat oppakken, waar loop je tegenaan? Het thema van deze editie van Dental Snow, ‘Digital Slopes’, gaat genoeg interessante gespreksstof opleveren. Dat worden met recht vier interessante dagen.”

Digital Slopes

Als moderator is Arend betrokken bij de organisatie van Dental Snow. Het thema vindt hij treffend gekozen. “Digital Slopes verwijst naar de sneeuwpistes, met de valkuilen en hobbels die je eveneens bij digitale tandheelkunde tegenkomt. Een goede inschatting van de eigen competenties en mogelijkheden is belangrijk, niet alles gaat immers vanzelf.

Wat kàn er vandaag de dag, hoe kun je dat praktisch toepassen in de praktijk, op een manier die bij jou en je praktijkvoering past? De sprekers van Dental Snow 2022 bieden een zeer goede inzage in de mogelijkheden van digitale tandheelkunde. Dat doen ze elk vanuit een ander perspectief en tegelijkertijd vanuit eenzelfde gedrevenheid en professionaliteit. Hun enthousiasme gaat ongetwijfeld inspirerend werken. Het lijkt me geweldig om dit te mogen modereren.”
                                                                      


Eric van der Winden

“We gaan op zoek naar de ultieme backworth planning”

Als architect heb je een geweldig plan voor ogen, maar je gaat niet bouwen zonder gedetailleerde tekeningen en dito planning. Tandtechnieker Pedram Pooryousefi vindt dat dat een mooie metafoor voor digitale tandheelkunde. “Je weet waar je naartoe wilt, maar je moet wel heel goed weten waarmee en hoe je dat wilt bereiken. Daarvoor moet je de basisregels kennen, een scanner is geen wondermiddel. Als tandtechnieker heb ik heel veel uit de hand gemodelleerd, die kennis en kunde zijn onmisbaar om de essentie van digitaal werken te begrijpen. ‘Know your analog to perform your digital’, zo zou je mijn input tijdens Dental Snow wel kunnen omschrijven.”

Echt het verschil zien

Als aan die voorwaarde is voldaan, is digitaal werken geweldig en ongelofelijk interessant, stelt Pedram. “Het is een enorme tool om beter en sneller te kunnen werken en alles is mogelijk. Dat ga ik de deelnemers uitvoerig in theorie en praktijk laten meemaken. Ze gaan echt het verschil zien tussen praktisch en commercieel scannen en ik laat ook zien wanneer digitaal werken niet het antwoord is op alles.

Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt. Ik wordt namelijk erg blij van digitale tandheelkunde, zeker wanneer ik dankzij optimale voorbereidingen een uitstekend anatomisch resultaat kan neerzetten. We gaan in Kaprun op zoek naar de ultieme backworth planning.


                                                                         

Peter Thoolen, tandarts

“We leren van gitaarvirtuozen en moderne muziekhelden”

“Waarom zou je je inlaten met digitale tandheelkunde? Met analoog kom je toch ook een heel eind? Die vraag hoor ik dikwijls. Zeker, ‘vroeger’ heeft zo z’n charmes. Ik ga bijvoorbeeld al 45 jaar naar Pinkpop, waar ik volop geniet van legendarische gitaarvirtuozen. Tegelijkertijd word ik daar enthousiast van jongere muziekbeoefenaars, die moderne technieken toepassen en daar uiterst succesvol in zijn.


In mijn vak geniet ik eveneens van de voordelen van twee werelden. Ik ben opgeleid met analoge tandheelkunde en ben blij met die stevige basis. De biologische wetten van mens en functie zijn immers bepalend voor je werk. Of, om in de muziek te blijven: als je niet weet waar je je vingers op de gitaar moet zetten, wordt het niks met je optreden. Maar vanuit die sterke analoge basis is de overstap naar digitale tandheelkunde enorm interessant én nodig. Want we kunnen inmiddels niet meer om digitale tandheelkunde heen (degenen die er eenmaal mee gestart zijn, willen dat ook niet meer). De mogelijkheden zijn oneindig, kijk alleen al naar aligners en je snapt wat ik bedoel. Daarnaast werkt het sneller, zijn de resultaten voorspelbaarder en de kosten uiteindelijk lager.

Natuurlijk moet je omschakelen, waarbij je vakmanschap en authenticiteit aanvult met scholing, engagement, enthousiasme en passie. Tijdens Dental Snow zal ik uitgebreid vertellen hoe makkelijk die overstap kan zijn. Wat het je oplevert, persoonlijk en in de praktijk. Naast de voordelen zal ik ook de valkuilen van digital dentistry belichten. Voor beide opties heb ik voldoende inspirerende casuïstiek paraat. En reken maar dat er veel muziek in mijn digitale tandheelkunde zit!!”


Anthony Nguyen, tandarts:

“Je einddoel is visueel veel duidelijker in beeld gebracht”

Tandarts Anthony Nguyen doet eigenlijk al zijn planningen en restauratieve/reconstructieve behandelingen digitaal en vindt dat ongelofelijk prettig. “Het ideale einddoel is duidelijk visueel in beeld gebracht, van daaruit werk je terug. Neem bijvoorbeeld een patiënt met erosie en elementen die een andere plek vereisten. Met behulp van digitale technieken kunnen die elementen eenvoudig en snel op de juiste plek gezet worden, zodat je precies weet hoe je ze optimaal kunt verlengen. Probeer dat maar eens via de analoge werkwijze voor elkaar te krijgen.”

Versnelling

“Zo versnelt digitaal werken een scala aan processen. Je kunt makkelijker overleggen met patiënt en tandtechnieker, indien nodig is een aanpassing zo doorgevoerd. Je hebt ook veel beter een idee van waar je naartoe werkt, je einddoel is visueel duidelijker in beeld gebracht. Het is ook een vakgebied waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan. Ik word enthousiast als ik zie dat er weer een nieuwe oplossing bedacht is om digitale processen verder te stroomlijnen.

Tijdens Dental Snow ga ik al die voordelen duidelijk illustreren, aan de hand van enkele leuke casussen. Net als Pedram ga ik backward plannen vanuit de ideale eindsituatie. Daarbij laat ik zien hoe ik mijn analoge ideeën en gedachten digitaliseer, om daarop vervolgens de behandeling af te stemmen. Dat worden boeiende sessies, ik kijk er nu al naar uit.”


Jasper Thoolen, tandarts:

“De vraag is: in welke kaders denk jij?!”

In de praktijk waar Jasper Thoolen o.a. samen met zijn vader Peter werkt, zijn alle deelgebieden in de tandheelkunde aanwezig. “We hebben een grote verwijsfunctie en werken vanuit meerdere specialisaties. Maar omdat we tevens een algemene praktijk voeren, vertalen we de meeste specifieke specialisaties ook naar de algemene tandheelkunde. Die werkwijze past uitstekend bij mijn visie op de tandheelkunde, waarin meer comprehensive kijken en integrated medicine centraal staan. In mijn werk maak ik heel veel gebruik van digitale tandheelkunde. Mijn ontwerp is bijvoorbeeld altijd digitaal, waarbij ik natuurlijk de biologische principes niet uit het oog verlies. Je moet analoog kunnen snappen om digitaal te kunnen presteren.”

Toepasbare tips & tricks

Jasper is een ervaren spreker tijdens congressen en presentaties, zijn kennis deelt hij op een bevlogen en toegankelijke manier. Tijdens Dental Snow wil ik met de deelnemers de kaders bespreken waarin we denken danwel zouden moeten denken. Natuurlijk aan de hand van uitgebreide casuïstiek en vooral ook simpele toepasbare tips and tricks. Ik krijg veel energie van zulke sessies, ik vertel over werk waarover ik echt gepassioneerd ben. Dat enthousiasme breng ik graag over. Mijn doel is al bereikt als ik één persoon heb die getriggerd wordt om wat meer digitaal en comprehensive in de praktijk aan de slag te gaan. Na Kaprun zijn dat er hopelijk weer wat meer!”