Programma
Woensdag : in de loop van de dag aankomst in het hotel. Einde van de dag welkomstborrel, diner & kick off van de nascholing. Avond: 80's & 90's thema
Donderdag: 8-12 uur nascholing, daarna vrij om te skien/snowboarden/wandelen. Ongetwijfeld zien we elkaar ergens op de piste of in 1 van de gezellige apres-ski tentjes, maar sowieso bij het diner!
Vrijdag : 8-12 uur nascholing, daarna vrij om te skien/snowboarden/wandelen. Ongetwijfeld zien we elkaar ergens op de piste of in 1 van de gezellige apres-ski tentjes, maar sowieso bij het diner waar we de cursus formeel afsluiten.
Zaterdag : check out; aan alles komt een einde, maar als je vandaag nog wilt skien is dat absoluut mogelijk! Geniet ervan & veilig thuiskomst.
Het vakinhoudelijke programma zal geaccrediteerd worden met KRT punten.
’Het kan niet’ bestaat niet voor ons” - Naomi Doelen, moderator
Als moderator van Dental Snow 2025 heeft tandarts Naomi Doelen een eigenzinnige aanpak in petto: “Uitgaande van het begrip ‘extravaganza’ ga ik mijn moderatie een energieke twist geven. Ik ga sterk inzetten op interactie, waarbij mensen op een verrassende manier gestimuleerd worden om in het programma te participeren. Zo hoop ik extra te kunnen bijdragen aan de groepsvorming, waarbinnen de deelnemers zich goed gehoord voelen én aangemoedigd worden om zich te uiten.
Ik verheug me er echt op, Extravaganza is een thema dat mij aanspreekt. In mijn werk houd ik van ultiem complexe werkstukken, lekker uitdagend zowel qua denkniveau als ook wat betreft type patiënt. Ik denk graag out of the box, ‘het kan niet’ bestaat niet voor mij. Ik ga voor het maximaal haalbare, dat thema spreekt ook de sprekers van Dental Snow 2025 aan. Het wordt weer een geweldige happening!”
Extravaganza inoptima forma - Jasper Thoolen
‘Dat leren ze tegenwoordig toch niet meer’ versus ‘op onze manier is tandheelkunde veel beter’: deze discussie tussen wat minder jonge en jonge vakgenoten is wereldwijd in de tandheelkunde actueel én altijd actueel geweest. Het verschil in perspectief wordt verder aangewakkerd door de industrie, die met nieuwe technologieën zoals AI de schijnbare kloof steeds verder vergroot. Kunnen partijen elkaar nog wel vinden en zo ja, waar?!
Het team van Dental Snow 2025 durft te stellen dat balans in deze discussie haalbaar is. En geeft ook duidelijk het trefpunt tussen de partijen aan. Vanuit het thema ‘Extravaganza’ maken de sprekers duidelijk hoe tandheelkunde van wereldniveau in elke praktijk haalbaar is. In zijn voordracht belicht tandarts Jasper Thoolen bijvoorbeeld hoe en binnen welke kaders grootse extravagante nieuwe restauratieve technologieën in de praktijk toegepast kunnen worden. Reken op een dynamische presentatie vol muziek, humor en gave casuïstiek, met volop interactie plus nog niet eerder getoonde technologische innovaties.
Recessiebedekking en ortho: never 'TMI' - Guido Rhemrev
Too Much Information ofwel TMI heeft dikwijls een negatieve bijklank. Als het gaat om recessiebedekking krijgt het begrip echter juist een hele andere lading. Immers, juist bij deze parodontale behandeling is het belangrijk om over zo veel mogelijk kennis en kunde te beschikken. Welke risicofactoren spelen er? Welke verwachtingen heeft de patiënt en welke mogelijkheden zijn er in de mond? Waar liggen kansen? Welke soorten transplantaat of flap kunnen worden toegepast? En met welk instrumentarium kunnen zulke behandelingen worden uitgevoerd?
Zeker als de recessiebedekking een relatie heeft met een orthodontische behandeling geldt dat je nooit te veel informatie kunt hebben. Guido Rhemrev, parodontoloog NVVP & implantoloog NVOI, maakt dat duidelijk tijdens DentalSnow 2025. Met zijn voordracht doet hij het thema van dit event eer aan: tijdens Extravaganza deelt hij zijn uitgebreide kennis en kunde inzake recessiebedekking en ortho. Zijn voordracht is evidence based, praktisch georiënteerd en bevat natuurlijk veel inspirerende casuïstiek. TMI? Nooit als het recessiebedekking en ortho betreft…
'Dat leren ze tegenwoordig niet meer' - Miran Mir
En ‘vroeger was alles beter’. Het zijn oordelen die veelal in het veld gehoord worden in reactie op de kennis en kunde van de jonge tandartsen. Maar is dat wel terecht?
Zeker, als vers afgestudeerde tandarts sta je met weinig ervaring aan de start van een spannende reis in de tandheelkunde. Tijdens deze reis kom je allerlei leuke, rare, uitdagende en inspirerende casuïstiek tegen. Hoe benader je in de restauratieve tandheelkunde bijvoorbeeld stapsgewijs uitgebreide dento-faciale, structurele en functionele problematiek? Welke uitdagingen moet je daarbij als startende tandarts oppakken? En hoe worden studenten hier vandaag de dag aan de faculteit op voorbereid, was vroeger alles beter?
Aan de hand van casuïstiek van patiënten, samen met wetenschappelijke onderbouwing, geeft tandarts Miran Mir tijdens zijn lezing uitgebreid antwoord op deze vragen. Met zijn bevlogenheid, leergierigheid en behoefte om zijn vakkennis te delen past deze jonge collega uitstekend in het team van DentalSnow 2025.
Dat leren ze tegenwoordig niet meer?! Dat valt nog te bezien….
Excessieve casuïstiek: de kracht van een integrale aanpak - Guido Rhemrev & dr. Paul de Kok
Bij gecompliceerde parodontale en restauratieve casuïstiek is een interdisciplinaire samenwerking onmisbaar. Indicatiestelling, behandelplanning, communicatie en natuurlijk samen hetzelfde doel voor ogen houden: zó bereik je optimale balans tussen witte en roze esthetiek. Hoe vlieg je dat in de praktijk aan?
Tijdens Dental Snow 2025 bieden Paul de Kok, restauratief tandarts, en Guido Rhemrev, parodontoloog & implantoloog, hiertoe een praktische aanvliegroute. Uit hun jarenlange samenwerking weten zij welke synergie er ontstaat wanneer parodontologie en restauratieve tandheelkunde integraal samenwerken.
Aan de hand van gecompliceerde casuïstiek maken zij duidelijk met welke parodontale chirurgische én restauratieve technieken optimale resultaten kunnen worden behaald. Hoe verhouden beide vakgebieden zich tot elkaar? Mooie restauraties kunnen immers niet zonder fraai tandvlees, maar een gezonde gingiva betekent ook niet automatisch een mooi resultaat. Hoe pak je de multifactoriële esthetische problematiek aan, zoals black triangles, gummy smiles, ponticsites of recessies? Hoe krijg én houd je bij interdisciplinaire samenwerking alle neuzen dezelfde kant op? Natuurlijk wordt ook deze interactieve voordracht ruimschoots aangevuld met praktische adviezen, toepasbaar in de algemene praktijk.
Laat u inspireren door uitdagende casuïstiek, leer van routes die fout dreigden te gaan en ervaar wat een integrale aanpak ook voor uw patiënten met excessieve problematiek kan betekenen.