Programma 

Woensdag : in de loop van de dag aankomst in het hotel. Einde van de dag welkomstborrel, diner & kick off van de nascholing.

Donderdag: 8-12 uur nascholing, daarna vrij om te skien/snowboarden/wandelen. Ongetwijfeld zien we elkaar ergens op de piste of in 1 van de gezellige apres-ski tentjes, maar sowieso bij het diner! 

Vrijdag  : 8-12 uur nascholing, daarna vrij om te skien/snowboarden/wandelen. Ongetwijfeld zien we elkaar ergens op de piste of in 1 van de gezellige apres-ski tentjes, maar sowieso bij het diner waar we de cursus formeel afsluiten. 

Zaterdag : check out; aan alles komt een einde, maar als je vandaag nog wilt skien is dat absoluut mogelijk! Geniet ervan & veilig thuiskomst.


Sprekers

Momenteel zijn we bezig om de sprekers uit te nodigen om een bijdrage te leveren aan de Lustrum editie. Zodra we meer informatie hebben, vernemen jullie het. 

Wie waren de sprekers en wat waren de onderwerpen in 2023? Zie hieronder ;)


Naomi Doelen

Naomi Doelen

Jasper Thoolen

Jasper Thoolen

Martijn Moolenaar

Martijn Moolenaar

Vincent Donker

Martijn Moolenaar

Er valt nog veel te winnen in het soft tissue management in de esthetische zone, het onderwerp van Martijn’s voordracht tijdens Dental Snow 2023.  “Ik benader het onderwerp vanuit de restauratieve en implantologische invalshoek. Wat zijn de opties, waar moet je op letten, welke materialen kun je gebruiken, wat zijn de nieuwste ontwikkelingen. Daarbij komen zeker de protocollen aan bod die we in de afgelopen 23 jaar in ons centrum hebben doorontwikkeld, niet alles is immers in een studie te vangen. Die kennis en ervaring deel ik met plezier.”

Weloverwogen

“Het wordt geen hands-on training, maar ik laat wel diverse klinische voorbeelden zien van voor, tijdens en na behandeling. De waarde van goede tijdelijke voorzieningen wordt uitvoerig toegelicht, evenals het belang van de factor tijd. Bij soft tissue management kost het tijd om het gewenste eindresultaat te behalen. Bereid je patiënt daar goed op voor, adviseer over de mogelijkheden en leg het behandeltraject helder uit. Tijd is je vriend, ga niet te snel door de behandeling heen.”

Vincent Donker

“Mijn recente promotieonderzoek sluit aan op een eerder onderzoek naar immediaat implanteren, waarmee we inmiddels beschikken over tien jaar resultaten. Tijdens Dental Snow licht ik die toe, waarbij ik vervolgens de vertaling maak van analoog naar digitaal werken. Hierbij neem ik de deelnemers - aan de hand van casussen - mee van intake tot en met plaatsing van de definitieve kroon. Mijn verhaal heeft een academische basis, maar is absoluut niet droog. Samenwerking, successen en valkuilen komen aan bod, vanzelfsprekend aangevuld met diverse klinische tips.”

Take home message

“Ik geloof in lifelong learning, houd van voorspelbaar kunnen werken en wil daarbij goed communiceren met alle betrokken partijen. Als algemeen practicus lukt het mij zo om de regie in handen te houden. Die boodschap wil ik graag tijdens Dental Snow overdragen.”


Naomi Doelen en Jasper Thoolen

Er zijn diverse manieren om restauratieve tandheelkunde te doen, waarbij het de uitdaging is om te ontdekken welke manier het beste bij je past. “Ik ben opgeleid in de USA bij de school van John Kois, waarbij ik geleerd heb om gerichter, overzichtelijker én zo veel mogelijk evidence based te werken,” vertelt Naomi Doelen. “Ga je op deze manier voor een duurzaam restauratief resultaat op lange termijn, dan vereist dit dat je ook veel meer de omgevingsfactoren in ogenschouw neemt.

Preventiever

“Veel restauratieve scholen zijn gefocust op technische uitvoering en zo zijn we in de tandheelkunde natuurlijk ook opgeleid. Echter, bij de alledaagse preventieve tandheelkunde is juist de implementatie van de omgevingsfactoren in je behandelplan essentieel,” geven Naomi en  Jasper aan. “Juist dat uitzoomen geeft meer inzicht, het verbindt niet alleen de deelgebieden in de tandheelkunde maar legt de link veel breder, ook naar het diagnostische domein buiten ons vakgebied. Het is belangrijk om in de werkwijze meer ‘comprehensive’ en ‘integrated’ te kijken centraal. Het gebeurt namelijk niet zelden dat we in de mond een symptoom zien van een ziektebeeld elders in het lichaam. Andersom hebben ziektebeelden in de mond ook weer invloed op de rest van het lichaam, zowel vanuit een biologisch als restauratief standpunt. Daar ligt de uitdaging in de preventieve zorg, je kunt alleen maar voorspellen waar iets naartoe gaat als je weet waar het vandaan komt. Preventieve tandheelkunde gaat dus veel verder dan alleen maar plaque kleuren en tandsteen krabben.”

Breder kijken

Naomi en Jasper delen hun visie op een inspirerende wijze: “Breder kijken heeft gevolgen voor alle keuzes die je maakt, variërend van het ontwerp van een occlusaal concept tot preparatie en je materiaalkeuze. Maar als je daadwerkelijk handelt vanuit het inzicht dat het gaat om de totale mens - en niet alleen de articulator -, dan worden die beslissingen pas echt interessant. Die integrale benadering gaan we tijdens DentalSnow in Sölden uitgebreid toelichten. Natuurlijk met een aantal herkenbare casussen en praktische tips die je meteen in je eigen praktijk kunt toepassen!”

Inschrijven Dental Snow

Wil jij mee skiën of snowboarden in het zeer sneeuwzekere Sölden? 
Schrijf je zo snel mogelijk in, want op = op.

Inschrijven