Programma

Woensdag : in de loop van de dag aankomst in het hotel. Einde van de dag welkomstborrel, diner & kick off van de nascholing.

Donderdag: 8-12 uur nascholing, daarna vrij om te skien/snowboarden/wandelen. Ongetwijfeld zien we elkaar ergens op de piste of in 1 van de gezellige apres-ski tentjes, maar sowieso bij het diner!

Vrijdag : 8-12 uur nascholing, daarna vrij om te skien/snowboarden/wandelen. Ongetwijfeld zien we elkaar ergens op de piste of in 1 van de gezellige apres-ski tentjes, maar sowieso bij het diner waar we de cursus formeel afsluiten.

Zaterdag : check out; aan alles komt een einde, maar als je vandaag nog wilt skien is dat absoluut mogelijk! Geniet ervan & veilig thuiskomst.

Het vakinhoudelijke programma zal geaccrediteerd worden met 8,5 KRT punten.

Sprekers

Restauratief tandarts Naomi Doelen

Samen met collega Martijn Molenaar geeft zij invulling aan het topic ‘Fronttandvervanging’' waarbij Naomi uitgebreid ingaat op autotransplantatie. Naomi werkt in een grote praktijk waar een gedreven team zich hier uitvoerig mee bezighoudt. Autotransplantatie is het biologisch fundament voor later, de techniek heeft talloze mogelijkheden, maar kent ook beperkingen. Wat zijn de indicaties, welke uitdagingen zijn er bijvoorbeeld met orthodontie, voor de biologie of in het kader van het restauratieve vervolg? Vanuit de veelzijdige en jarenlange ervaring kan zij al die aspecten uitvoerig belichten, waarbij ze de nodige interessante casuïstiek zal laten zien.

Restauratief tandarts/implantoloog Martijn Moolenaar

Martijn pakt 'fronttandvervanging' op vanuit de implantologie. “Er zijn tal van aspecten die je op voorhand kunt bekijken voor een juiste indicatiestelling en optimale behandelplanning.” Aan de hand van een checklist zal Martijn hier dieper opingaan. Tevens zal hij de valkuilen laten zien waar hij in de afgelopen 25 jaar tegen aangelopen is. Vanzelfsprekend belicht hij eveneens hoe je deze kunt screenen om naar een optimaal eindresultaat kunt toewerken. Juist in de esthetische zone is een hoge mate van voorspelbaarheid extra wenselijk.

Tandarts Jasper Thoolen (moderator)

Hij kijkt er nu al enorm naar uit: “We hebben topsprekers en daarnaast staat Dental Snow inmiddels bekend om de geweldige sfeer.” Met de zeer goede sprekers, die stuk voor stuk kwalitatief top werk leveren staar er een programma dat redelijk compleet is en dat varieert van lokale topics tot een restauratieve overview. Als moderator leg hij de verbindingen tussen de sprekers Er is volop tijd voor interactie met de deelnemers, intercollegiale uitwisseling van ervaringen; één van de sterke punten van Dental Snow. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de open en warme sfeer tijdens dit weekend.

Tandarts Jelte Hofsteenge

Het promotieonderzoek van tandarts Jelte Hofsteenge (hij promoveert hierop a.s. december) naar de aanpak van grote caviteiten in (pre)molaren gaat mooie nieuwe inzichten opgeleverd. “Vroeger werd vooral gedacht aan ‘extensie voor preventie van fracturen’, tegenwoordig achten we dat niet meer echt noodzakelijk. Het is ook niet langer voor de volledige 100% een kwestie van 'dit moet in composiet en dat moet in keramiek'. Nieuwe inzichten zoals deze maken de restauratieve tandheelkunde in dit opzicht minder zwart-wit, waardoor het indicatiegebied van verschillende restauratie-opties verschuift.

Tandartsen Xander Rijpstra en Geert Landman

“Basale orthontische en prothetische kennis zijn nodig om een goed behandelresultaat te realiseren,” stelt Xander. Juist de samenwerking met een goede orthodontist en prothetist – die omgekeerd ook verstand hebben van restauratieve tandheelkunde -, levert een veel meer voorspelbaar behandelresultaat op. Via een helicopterview lichten ze toe hoe zo’n samenwerking in hun praktijken geïmplementeerd is. Welke technieken we daarbij toepassen en tot welke resultaten dat geleid heeft. De voordracht is vooral praktisch ingestoken, met veel tips & tricks.”